За ТАНЕЦ

tanec

Следни настани


tanec

Танец - Душата на Македонија

Симбол на македонската култура и уметност веќе шест децении!

Амбасадор на македонскиот фолклор!

Ансамблот Танец претставува симбол на македонскиот фолклор, традиција и култура веќе шест децении, културен амбасадор кој несебично ја презентира и споделува богатата македонска традиција во земјата и во светот.

Веќе шест децении “Танец” со своите уникатни носии со кои настапува претставува вистински подвижен историски музеј на Македонското материјално и нематеријално културно наследство. Наследство, кое како и народниот вез е длабоко врежано во потсвеста на секој македонец.

Националната установа за народни игри и песни ансамбл “Танец” е официјано формиран во мај 1949 година со указ од тогашната влада. Целта на формирањето на ансамблот ... повеќе

 

Актуелности

Ревија на Традиционални Македонски Носии на Н.У. Танец

Ревија на Традиционални Македонски Носии на Н.У. Танец

повеќе

Есенски Музички Свечености Во Чест на: Васка Илиева, Никола Бадев, Александар Сариевски и Кочо Петровски

Есенски Музички Свечености Во Чест на: Васка Илиева, Никола Бадев, Александар Сариевски и Кочо Петровски

повеќе

Концерт во Тетово

Концерт во Тетово

повеќе

Концерт во Прилеп по повод 75 години од НОБ

Концерт во Прилеп по повод 75 години од НОБ

повеќе

Хуманитарен концерт за поплавените региони во Скопје

Хуманитарен концерт за поплавените региони во Скопје

повеќе

 

Галерија

 

Контакт

tanec

Телефон: +389 2 24 61 021

Факс: +389 2 24 60 112

Адреса: Ул. "Венјамин Мачуковски" бр.7,
1000 Скопје

E-пошта: tanec@tanec.com.mk